Gezonde werknemers zijn productiever, staan positiever in het leven en genieten van een betere balans tussen arbeid en privé. Door onnodig ziekteverzuim wordt het Nederlandse bedrijfsleven geconfronteerd met hoge kosten, die voor een groot deel zijn te voorkomen met betere voedingspatronen voor uw medewerkers.
Ik verzorg professionele informatieve en praktische programma’s en voorlichtingen gericht op voeding, leefstijl en vitaliteit voor bedrijven. Ook adviseer ik bedrijven over het eten en drinken in het bedrijfsrestaurant en snoepautomaten.
Hoe werkt het?
In een vooronderzoek breng ik graag eerst de feiten in kaart:
– Wat wordt er nu besteed aan ziektepreventie?
– Wat kosten ziektegevallen binnen het bedrijf nu?
– Wat zou een verbetering van een paar % opleveren?
– Zijn er specifieke bedrijfsdoelstellingen voor terugdringen van het ziekteverzuim?
Het intakegesprek
Op basis van een intake volgt een helder en beknopt advies. Elke voorlichting, workshop of gezondheidsplan is weer anders, geen bedrijf is hetzelfde, geen mens is hetzelfde. Vervolgens kan je met mijn adviezen een poll houden onder de medewerkers waarin zij zelf aan kunnen geven op welk gebied de behoefte het meest ligt. Met deze feedback kan ik een gezondheidsplan of vitaliteitsplan schrijven: een maatwerkdocument vol concrete adviezen voor méér vitaliteit op de werkvloer.
Interesse?
Ben je op zoek naar de juiste invulling voor een gezondheidsprogramma? Of heb je interesse in een workshop op voorlichting aan je werknemers over gezond eten en leven op en buiten de werkvloer? Ik neem graag tijd voor een persoonlijke kennismaking.